Főoldal Belépés Jelentkezés a ROID-ba
a jelzőtűz újra meggyulladt...

A Cataclysm

World Of Warcraft történelem

Fejezetek

I. Szervezetek, csoportok
II. Játszható fajok a wow-ban
III. Játszható kasztok a wow-ban
IV. Események, helyszínek
V. Sárkányok
VI. Bossok, híres alakok
VII. Legendás tárgyak, fegyverek
VIII. Insták, raidek

A Cataclysm

 

Azt már tudjuk, hogy Garrosh Hellscream lesz a Warchief és ebben a minőségében masszív vasfalakkal erősíti meg a Horda több telepét, beleértve magát Orgrimmart is. Visszaszerezte Grom fegyverét, a Gorehowlt, és most már ez van a kezében. Thrall valahogy a stormwindi titkosszolgálat, az SI:7 fogságába került (egyes jelek arra utalnak, hogy Garrosh adta nekik a tippet), de a goblinok kiszabadították Lost Isles mellett. Jelenleg egyes információk szerint Thrall Deepholm mellett próbálja stabilizálni azt a törést, amit Deathwing visszatérése okozott, nehogy a Maelstromből indulva egy a Cataclysmnál is nagyobb katasztrófa történjen meg.


Cairne Bloodhoof valóban halott, és a fia, Baine Bloodhoof vette át a taurenek vezetését. Cairne haláláért Magatha Grimtotem a felelős, aki megmérgezte az öreg taurent - ezért a klánját kitagadták Thunder Bluffből és száműzötté váltak.
Sylvanas a Horde pozícióinak megerősítése érdekében megtámadta Gilneast, ahol - Garrosh tiltása ellenére és tudta nélkül - bevetette a plague-et is; ráadásul az elesetteket ő is képes élőhalottként feltámasztani és ezzel a forsakenek számát növelni, köszönhetően annak, hogy Arthas halálával a Scourge szabadabb akaratú tagjai közül többen is elszakadtak tőlük, és most már Sylvanast szolgálják... például néhány val'kyr is. (részletek a WoW.com-on) Később ugyanezt a taktikát alkalmazta Southshore ellen is.
A goblinok a Horde megrendelésére építettek egy tömegpusztító fegyvert, a "The Bomb"-ot. Az első bevetése Stonetalon Peak ellen történt meg, és bár a kisváros elpusztult, Garrosh elégedetlen volt az ártatlanok legyilkolásával, így a fegyver élesítésének parancsát kiadó tábornokával személyesen végzett.


Az Alliance keretén belül Varian elküldte a kért erősítést a külső helyőrségekbe, így pl. Sentinel Hill körül szabályos erőd kezd kiépülni. Ezt az erőfeszítést nem segítette Deathwing röpke látogatása Stormwindben Onyxia fejéért, amit Varian a kapunál állított ki; a fekete Aspect a látogatása közben krátert csinált a The Park helyén.


Ironforge mélyén Magni Bronzebeard valamilyen szertartást akart elvégezni Old Ironforge-ban az Iron Forge-nál, de ez nem sikerült túl jól... és a törpék királya kővé változott. Jelenleg is dolgoznak ennek a megtörésén, de addig egy 3 fős tanács vette át a törpe királyság irányítását, amelynek a tagjai Muradin Bronzebeard, Falstad Wildhammer (Aerie Peak és a Wildhammer klán ura) és Moira Thaurissan (Magni lánya, a Dark Iron klán jelenlegi úrnője) - azaz a War of the Three Hammers, közel 300 év óta először a törpék nemzetségei ismét egyesültek. Ez egyben megmagyarázza a törpe shamanok (Wildhammer), mage-ek és warlockok (Dark Iron) játszhatóságát is.


Ezt később részletesebben is kifejtjük majd, de a lényeg: a worgen átok eredete a night elfek múltjában rejtőzik, egy olyan druidacsoportnál, akik a farkasszellemet, Goldrinnt követték. Ők voltak az első worgenek, akik a Scythe of Elune segítségével hozták létre az átkot; de amikor túl vadállatiassá váltak és feladták a tudatosságukat, akkor az Emerald Dreambe száműzték őket. Amikor a Scythe Arugalhoz került, ő újra elindította az átkot és ez fertőzte meg Gilneas lakóit - rajtuk a night elfek segítenek, hogy megőrizhessék emberi elméjüket a vadállati testben is.

Andorhalban az Alliance újjáépítési és védelmi munkálatait Thassarian vezeti majd, míg a forsakenek parancsnoka a város másik részén Koltira Deathweaver lesz. A Plaguelandsek feletti uralmat nagyrészt az Argent Dawn vette át; Tirion visszatért korábbi uradalmába, Hearthglenbe és innen vezeti a maradék Scourge elleni harcot.


Edwin van Cleef 5 éve halott. A Defias Brotherhood viszont még mindig létezik, és a lánya, Vanessa vezeti, aki kislányként látta apja halálát Deadmines mélyén. A célja neki is Stormwind megdöntése.
Anno az orkok fogságából kellett kimentenünk Corporal Keeshant Redridge Mountainsben. Ma John J. Keeshan egyszemélyes háborúra készül a Lakeshire elleni inváziót tervező Blackrock orkok ellen - de előbb segítenünk kell neki visszaszerezni a kendőjét, a kését, az íját és egy dobozt, amit elveszett szerelmétől kapott... (akit ez egy Rambo-filmre emlékeztet, az nem sokat téved)


Kalecgos attól tart, hogy Malygos halála után a fekete sárkányok le akarják vadászni a kevés élő kéket, és a sejtése beigazolódik, amikor Deathwing ügynökei Azsharában Azuregos nyomába erednek - nekünk Kalecet kell segítenünk a fekete sárkányok inváziójának visszaverésében.
A négy, a Nightmare hatása alá került zöld sárkányból Emeriss és Lethon halott, Ysondre pedig meggyógyult ugyan és segít Feralasban legyőzni Taerart - de leszögezi, hogy sosem térhet már vissza a zöld nemzetségbe.
Desolace közepén a Cenarion Circle és a Cenarion Expedition indította el az erdő burjánzását, nem véletlenül lesz a terület neve Cenarion Wildlands.


Darkshore végleges darabokra hullását Malfurion próbálja minden erejével megakadályozni, miközben a zóna déli részén fekvő Old God, Soggoth the Slitherer feltámasztásán dolgozik a Twilight's Hammer.
Ragnaros megjelenése Hyjalben Deathwing műve volt. A Firelord visszaűzésére Firelandsre egy erőteljes szövetség alakult, az itteni questek során találkozunk például Malfurionnal, Jarod Shadowsonggal, Cenariusszal, Goldrinn-nel, Avianával, Aessinával, Hamuul Runetotemmel és magával Yserával is...