Főoldal Belépés Jelentkezés a ROID-ba
a jelzőtűz újra meggyulladt...

A Titánok

World Of Warcraft történelem

Fejezetek

I. Szervezetek, csoportok
II. Játszható fajok a wow-ban
III. Játszható kasztok a wow-ban
IV. Események, helyszínek
V. Sárkányok
VI. Bossok, híres alakok
VII. Legendás tárgyak, fegyverek
VIII. Insták, raidek

A titánok

 

A titánok a Great Dark Beyond lakói, akik a csillagok között utaznak. Eredeti lakhelyük és hatalmuk forrása ismeretlen, ahogy az is, mikor hagyták el otthonukat, létezik-e az még, és mennyi ideig élnek. Amit Azeroth lakói tudnak róluk, az a night elfek, trollok és furbolgok legendáiból, valamint az eredetükre kíváncsi törpék ásatásai során előkerült adatokból ismertek. Két ismert alfajuk van, a platinabőrű aesirek, és a bronzszínű vanirok - előbbiek agilisabbak és okosabbak, utóbbiak robusztusabbak és keményebbek. (azt is meg kell említeni, hogy a WoW modelljei között van arany, ezüst, kő és elefántcsont árnyalatú titán modell is, ezek akár eddig ismeretlen titán fajtákat is jelölhetnek)

 

A titánokat a Pantheon irányítja, ennek vezetője az aesir Aman'Thul the High Father. A Pantheon ismert tagjai közé tartozik még a vanir Eonar the Lifebinder (Aman'Thul felesége), az aesir Norgannon the Dreamweaver, a vanir Khaz'goroth the Shaper, a vanir Aggramar the Avenger és az aesir Golganneth the Thunderer; hogy valójában hányan alkotják a Pantheont, arról szintén nem tudunk semmit. Az bizonyos, hogy korábban volt még egy tag... a vanir Sargeras.


A titánok feladatuknak tekintik az élet és a Rend terjesztését az univerzumban, így a meglátogatott bolygókat lakhatóvá formálják, majd értelmes fajokat telepítenek rájuk, vagy a meglevőket alakítják át a terveiknek megfelelően. Az általuk átalakított világok száma ismeretlen. A munkájuk során azonban találkoztak a Twisting Netherben honos démonokkal, akik célja a Káosz és a pusztulás terjesztése, és az élet elpusztítása.

 

Hosszú ideig ezeket a démonokat a titánok legerősebb harcosa, Sargeras tartotta féken, ám a hosszú csatározás során kételyek merültek fel benne a titánok munkájának értelmét illetően... és végül az egykor nemes harcos megőrült, és korábbi társai ellen fordult. Bőre meghasadt és lángok törtek fel belőle, és kardja, a Gorschalach kettéhasadt. Sargeras az egyik feléből készítette el új fegyverét, a Gorribalt; míg a másik darabot utódja, Aggramar forgatja azóta, ez a kard a Taeschalach.

 

Sargeras


Sargeras őrülete nem volt ismert a Pantheon előtt, mivel ő külön utakon járt és folyton csatázott; így a Sötét Titán nyugodtan kiszabadíthatta az általa korábban bebörtönzött démonokat, a nathrezimeket. Ők behódoltak neki és a szolgálatába álltak, ahogy a többi démon is; így jött létre a Pantheon fő ellensége, az élet elpusztítására törekvő Burning Legion. A démonok pusztítása, a Burning Crusade során megszámlálhatatlan világból lett kihalt planéta... de a harc nem ért véget a titánok és a démonok között, és a Pantheon tagjaitól félnek a Legion démonjai.


A troll legendák Utazókként (Travelers) ismerik őket, a gorloc Oracles törzs Hatalmasok (The Great Ones) néven tiszteli a titánokat, és a furbolgoknak, valamint a taureneknek is vannak olyan ősi mondáik, amik a titánok érkezéséről szólnak - ezek alapján feltételezhetjük, hogy ez a négy faj - a troll, a tauren, a murloc és a furbolg - Azeroth őshonos lakói közé számítanak. A titánok ideérkezve hosszadalmas munkával átalakították a bolygó felszínét és egy tökéletes kontinenst hoztak létre, amit későbbi night elf lakói nyomán Kalimdorként ismerünk. 3 városuk ismert: Uldaman, Ulduar és Uldum, illetve valaha a titánok műhelyei álltak a mai Bael Modan és Maraudon helyén is.

 

Az alkotásuk védelmére megalkották a protodrake-ekből a sárkányokat - az első sárkány, Galakrond teteme ma Dragonblightban nyugszik -, valamint az úgynevezett "mag" fajokat (seed races), akiket a bolygó védelmére hoztak létre - ők voltak a vrykulok, az earthenek és a különböző óriások (mountain giant, storm giant és sea giant).

Emellett létrehoztak egy személyes szolgálatra szánt mechanikus fajt is, ők voltak a mechagnome-ok. A titánok a felelősek a troggokért is; ők voltak az eartheneknek szánt első faj, de a munka nem sikerült - és ezután a deformált lényeket alkotóik elzárták. Az Azeroth feletti őrködést a Dragon Aspectekre bízták: Aman'Thul hatalmat adott az idő felett Nozdormunak, Eonar az életet bízta Alexstraszára és a természetet Yserára, Norgannon az arcane és egyéb mágia titkainak megőrzését osztotta Malygosra, míg Khaz'goroth a föld titkainak értőjévé tette Nelthariont.


Az bizonyos, hogy az alkotás végén a titánok elhagyták Azerothot, de később visszatértek ellenőrizni - és azt találták, hogy a gonosz Old Godok megfertőzték a bolygót, és a Curse of Flesh segítségével elkezdték átformálni a vrykulokat, az eartheneket és a mechagnome-okat. A titánok harcoltak az Old Godokkal, de nem tudták őket elpusztítani, mivel azok Azeroth lényegéhez kötődtek - így a haláluk egyben a bolygó végét jelentette volna. Ez csak akkor derült ki, amikor egyikükkel végeztek a mai Darkshore területén; így ezután a többieket legyengítve Azeroth mélyére zárták, hogy ne törhessenek elő. Mint tudjuk, ez a terv nem vált be...


A titánok őröket állítottak a későbbi Northrend területén, hogy szemmeltartsák az Ulduarban bebörtönzött Yogg-Saront; ők Loken, Tyr, Freya, Thorim, Hodir és Mimir voltak. Yogg-Saron idővel sikerrel megrontotta előbb Lokent és Tyrt, majd sikerült megzavarnia a többi Watchert is - igaz, Freyát és Thorimot is csak harc árán.

 

Ez maga után vonta, hogy a törpe felfedező, Brann Bronzebeard kérésére hősök egy csoportja végzett Lokennel, aki beindította a titán gépezeteket és iron dwarfokat, valamint iron vrykulokat és iron gianteket hozott létre, amikkel az earthenek és a mountain giantek ellen háborúzott. Loken halála beindított egy biztonsági mechanizmust, ami miatt a Pantheon Azerothra küldött egy ellenőrt: ő volt Algalon the Observer.

Algalon vizsgálata szerint  Azeroth javíthatatlan állapotban van, így a bolygó újraformálását kérte volna... de a korábban említett hősök dacolva a logikával legyőzták Algalont, amivel megingatták az őrt a számításai helyességében... így ő a változtatást nem igénylő kódot adta át továbbításra a hősöknek, akik ezt továbbították a Kirin Tor vezetőjének, Rhoninnak, és ő ezt elküldte a Pantheonnak. Hogy lesz-e valamilyen reakció... azt senki sem tudja.

Algalon