Főoldal Belépés Jelentkezés a ROID-ba
a jelzőtűz újra meggyulladt...

World Of Warcraft történelem

Fejezetek

I. Szervezetek, csoportok
II. Játszható fajok a wow-ban
III. Játszható kasztok a wow-ban
IV. Események, helyszínek
V. Sárkányok
VI. Bossok, híres alakok
VII. Legendás tárgyak, fegyverek
VIII. Insták, raidek

A worgenek

 

A worgenek Azerothon két forrásból származhatnak: vagy egy ismeretlen bolygóról érkeztek a Scythe of Elune néven ismert varázsszer segítségével, vagy az Archmage Arugal által kifejlesztett varázslatnak "köszönhetően" hétköznapi emberből változtak át. Az első csoportba tartozó worgenekről két forrás tudósít: a Book of Ur szerint a worgenek félelmetes ellenségek, akiknek kegyetlensége nem ismer párt; némelyikük ráadásul komoly mágikus potenciállal is rendelkezik.

 

A másik forrás Velinde Starsong, egy night elf papnő naplója: az ő leírása szerint a worgenek egy vesztésre álló háborút vívtak otthonukban a Lords of the Emerald Flame ellen. Velinde feladata Felwood megtisztítása volt a démonoktól, de amikor társaival nem jutott semmire ezen a téren, Elune-tól kért segítséget - és nem sokkal később megtalálta a Scythe of Elune-t, egy mágikus fegyvert. A Scythe segítségével a papnő képes volt worgeneket idézni és kommunikálhatott is velük - és a segítségükkel sikeresen visszaszorította a démonokat. Azonban egy idő után a worgenek száma akkor is nőtt, ha Velinde nem idézett meg újabb csapatokat, így az aggódó night elf összegyűjtötte a hozzá hűséges worgeneket és arra utasította őket, hogy várják meg a Shrine of Mel'Thandris néven ismert helyen, míg ő visszatért Darnassusba, hogy többet megtudjon a worgenekről. A kutatása sikertelen volt, de hallott egy Arugal nevű dalarani mágusról, aki szintén worgenekkel volt kapcsolatba hozható, így Velinde Ratchetbe utazott, majd Booty Bayből egy karavánnal észak felé indult... de Duskwoodban nyoma veszett, és a Scythe - miután egy Jitters nevű Defias-taghoz került és újabb worgeneket idézett meg - eltűnt.

 Arugal Dalaran egyik mágusa volt, aki túlélte a város elleni Scourge-támadást. A Kirin Tor sikertelensége frusztrálttá tette a mágust, aki a romok közül megszerezte a támadásban elhunyt egyik kollégájának, Urnak az egyik könyvét. Ur Dalaranban arról volt ismert, hogy ő tanulmányozta a legrészletesebben más világok és dimenziók népeit, és a vizsgálatai során a worgenekről is írt. Arugal a Scourge ellen akarta felhasználni a farkasembereket, ám a terve nem sült el túl jól: a megidézett worgenek ugyan elpusztították a Scourge élőhalottjait, ám ezután Arugal társai ellen fordultak. A mágusok haláláért önmagát vádoló Arugal ezután gyermekeivé fogadta a worgeneket és visszavonult a közelben immár üresen álló erődítménybe, amit korábban Baron Silverlaine lakott. A romos vár hamarosan Shadowfang Keep néven lett ismert - és itt Arugal kidolgozott egy átkot, amit a közeli Pyrewood Village lakosaira bocsátott... és ezután az itt élők napnyugta után emberből worgenné változtak.


Arugalt azonban hamarosan elérte a végzete: a Horde válogatott bajnokai behatoltak Shadowfang Keepbe és megölték a varázslót, majd a lefejezett tetemet a kastély közelében eltemették. A sírhoz nemsokára megérkezett a Lich King 4 elit harcosa: Keleseth, Valanar, Theraldis és Atherann, akik kísértetként feltámasztották Arugalt és Grizzly Hillsbe küldték, hogy állítsa a Scourge szolgálatába az ottani prémvadászokat. Arugal előbb Solstice Village-ben, majd Silverbrookban terjesztette el a worgen átkot és létrehozta a Wolfcult néven ismert szektát. A prémvadászok legtöbbje önként csatlakozott a Wolfculthoz - aki nem tette, azt vagy megölték, vagy élőhalott lett belőle, így jártak a Hollowstone Mine bányászai. Maga Arugal Grizzly Hills keleti partjainál a Bloodmoon Isle-on álló toronyban, a Shadowfang Towerben rendezkedett be hű worgenjeivel - ám egy erre járó kisebb kalandozócsapat végül egy megmenekült prémvadász, Sasha kérésére ismét végzett a mágussal és szolgáival.Arugal átka átterjedt a Scourge elől menekülőkre is, akik a Greymane Wall felé tartottak abban a reményben, hogy bejuthatnak az évek óta elzárkózó Gilneasba. Noha nem jutottak át a kapun, Arugal átka utat talált - és a varázslat pusztító fertőzésként söpört végig Gilneason. A lakosság félelmében hátrébb költözött a faltól, és bezárkózott az átok elleni védekezésképpen; ennek ellenére Gilneas gyakorlatilag a worgenek országává vált. A kitelepítettek és a beljebb élők közötti feszültség hamarosan polgárháborús helyzetté fokozódott, és a megkínzott népen belüli problémák fegyveres konfliktussá bővültek.

 

Ugyanakkor kiderült, hogy a worgenek már régebben is előfordultak Kalimdoron és közük van egy rejtélyes druida-szektához... így Gilneas lakóinak egy része elkezdett abban bízni, hogy létezik gyógymód az átokra, és az valahol a királyság falain kívül található meg. Miután a Cataclysm során a Greymane Wall megsérült és a forsakenek megtámadták Gilneast, a worgenek egy része elhagyta szülőföldjét és Stormwindben telepedett le, hogy az Alliance, a night elfek és a druidák segítségével az átok leküzdésének megoldását megtalálja.