Főoldal Belépés Jelentkezés a ROID-ba
a jelzőtűz újra meggyulladt...

Death Knight

World Of Warcraft történelem

Fejezetek

I. Szervezetek, csoportok
II. Játszható fajok a wow-ban
III. Játszható kasztok a wow-ban
IV. Események, helyszínek
V. Sárkányok
VI. Bossok, híres alakok
VII. Legendás tárgyak, fegyverek
VIII. Insták, raidek

Death Knight

 

Amikor a death knightok először léptek Azeroth földjére, nem hasonlítottak a ma ismert kasztra - ők ugyanis Gul'dan teremtményei voltak. Miután Orgrim Doomhammer vette át a Horde vezetését Blackhandtől, meggyilkolta a Shadow Council warlockjait, kivéve a vezetőjüket, Gul'dant; aki fogcsikorgatva bár, de hűséget esküdött az új Warchiefnek, és megígérte neki, hogy új, félelmetes harcosokkal bővíti a Hordát. Ehhez az alapanyagot a Stormwind lerombolásakor meghalt lovagok testei, és a lemészárolt warlockok lelkei biztosították. Az első lélek, akit sikeresen human testbe költöztetett Gul'dan, Teron Gorefiend volt, és őt még sokan követték. Ezek a death knightok félelmetes erővel bíró nekromanták voltak, akik a közelharc helyett ellenségeik életerejének elszívásában, a holtak tudattalan élőhalott szolgaként való feltámasztásában és az élőhalottak feláldozásával saját erejük visszanyerésében jeleskedtek.

Miután a Horde elvesztette a Második Háborút, a death knightok is visszavonultak Draenorra, ahol a legtöbbjük Ner'zhul szolgálatába lépett. Amikor Ner'zhul megnyitotta a portáljait Draenor pusztulását előidézve, a vele tartó death knightok szintén a Twisting Netherbe kerültek, és miután Kil'jaeden ismét végzett velük, lichcsé alakítva szolgálták tovább Ner'zhult, aki immár Lich Kingként tért vissza Azerothra. Ugyanakkor nem minden death knight osztozott ebben a sorsban: Teron Gorefiend még a portálok megnyitása előtt elesett egy Turalyon elleni csatában, bár a szelleme megmenekült – de csak azért, hogy csapdába kerülve örök rabságban jusson. Azonban a ravasz Teron kalandozók segítségével visszaszerezte korábbi testét és kiszabadult a fogságból, majd a szolgálatait felajánlotta Illidannak. Ezután Black Temple-ben volt megtalálható, amíg az Illidan legyőzésére igyekvő hősök le nem győzték őt is, így véglegesen meghalt. Szintén a Horde death knightjai voltak valaha a Ghostriders of Karabor nevű csoport tagjai, akik ma Shadowmoon Valleyban kísértenek; illetve egyes feltételezések szerint a Duskwoodot rettegésben tartó Fekete Lovasok is death knightok, akik ma Karazhan egyik lakóját szolgálják.

 

 

A második generációt a Lich King teremtette meg Azerothon. Ezek a death knightok eredetileg paladinok voltak, akiket vagy elűztek a lakosok, attól tartva, hogy a plague fertőzte meg őket; vagy a Scourge előretörése nyomán veszették el korábbi hitüket. Az első közülük a korábbi herceg, Arthas Menethil. Az új death knightok valamennyien egy speciálisan személyre szabott rúnafegyvert használnak, és a közelharc mesterei; emellett valamennyien járatosak a nekromanciában is, ahogy a korábbi death knightok voltak. Nincs sok death knight a Scourge szolgálatában, a meglevők mind magas rangban szolgálják urukat. Közéjük tartozik például Stratholme ura, Baron Rivendare; Naxxramas Négy Lovasa (Sir Zeliek, Lady Blaumeux, Thane Kor'thazz és eredetileg Alexandros Mograine), valamint Instructor Razuvious. Később nemcsak bukott paladinok, hanem a Plaguelandsen folyatott csaták elesett hősei is elnyerhették a Lich King vagy valamelyik nagy hatalmú szolgája jutalmaként a death knightként való újjáéledés lehetőségét.

Mograine-t fia, Darion szabadította meg a Lich King hatalma alól az első csatában Light's Hope Chapelnél. Ezután Kel'Thuzadnak köszönhetően ő foglalta el apja korábbi helyét, és ebben a minőségében egy elit osztag parancsnokaként személyesen irányította a Scarlet Crusade keleti településeinek, Havenshire-nek és New Avalonnak a lerombolását a közelben lebegő necropolisból, Acherusból. Ezt követően ő vezette a Scourge rohamát a második Light's Hope Chapelnél folyatott csatában, ahol azonban Tirion Fordring könnyen megállította a rohamot. Amikor megjelent a Lich King, és egyértelművé tette, hogy a támadás egyetlen célja Tirion csapdába csalása volt, és a death knightok csak ágyútöltelékként szolgáltak, a Lich King befolyása alól kiszabadult Darion odadobta a Corrupted Ashbringert Tirionnak, aki megtisztította a kardot és visszavonulásra késztette a Lich Kinget. Ezután a túlélő felszabadult death knightok visszafoglalták maguknak Acherust  – majd ezután létrehozták a Knights of the Ebon Blade nevű szervezetet, ami céljaként a Lich King elpusztítását tűzte ki maga elé.


A death knightok visszatértek korábbi frakcióikba is: az Alliance-hoz Thassarian, a Hordához Koltira Deathweaver csatlakozott elsőként. A rehabilitált death knightok pótolhatatlan érdemeket szereztek a Scourge elleni harcban Borean Tundrán, Dragonblighton, Zul'Drakban és Icecrownban, és az elsők között voltak, akik behatoltak Icecrown Citadelbe. Itt a legkiválóbb mesterembereik, az Argent Crusade hasonló kvalitású mestereivel együtt létrehozták az Ashen Verdict nevű csoportot, akik az Icecrownban bizonyítottaknak új recepteket tanítanak, és erős gyűrűket is eladnak nekik. Ugyanakkor jó kérdés, mi lesz majd a death knightokkal Arthas halála után. Tovább folytatják-e a Scourge és az új Lich King elleni harcot, vagy befejezettnek tekintik bosszújukat? Esetleg Darion maga válik Lich Kinggé?