Főoldal Belépés Jelentkezés a ROID-ba
a jelzőtűz újra meggyulladt...

ROID - PVE szabályok
2. rész: PVE (raid) szabályok1.§ Raidre jelentkezés

Hogyan jelentkezhetek raidre?

Itt a weblapon lehet jelentkezni. A főoldalon van a "raid beosztás" menüpont. Az hozza be a raidre jelentkezős oldalt. Ott regisztrálni kell. A regisztráció után hibaüzenetet kapsz, (ez egy bug), de ettől a regisztráció létrejött. Belépni azután tudsz, hogy aktiváltunk. (Dominium ezt megteszi, ha jelzed ingame, hogy regeltél). A Raid jelentkezést Dominium, Babybaba és Ankou a Dkp oldalt Babybaba kezeli.
Ha beléptél, ott találhatod a kiirt raid napokat. Azokra jelentkezhetsz.

2.§ Váró lista

Jelentkezzek-e, ha már megvan a maximális fő az aktuális raidre?

Igen, tedd meg a jelentkezésed, ha szeretnél jönni. A rendszer jegyzi a jelentkezés időpontját. És ha valaki nem jelenik meg invitálás ideje alatt, akkor a következő jogosultat hívjuk be azok közül, akik jelentkeztek.

Alttal nem jelentkezünk 25 fős raidekre, kizárólag mainnel.
Ha valaki maint vált (hibrid esetén talentfát), az új main 0 dkp-ról indul, ez a kasztváltással járó áldozat. Az új main is meg kell küzdjön a dkp-ért és a besorolási jogért.
Guildes raideken kötelező a flaska használat, kivéve, ha ezalol a leader felmentést ad. (lásd guild bank)3.§ Raidre válogatás

Kik kerülnek be a raidekbe?

Először is azok, akik jelentkeztek az oldalon a raidre. A jelentkezést követően mindenki a "Queued signups" részbe kerül. Ez azt jelenti, hogy a rendszer vette a jelentkezést. Ez itt a "Váró lista". Innen a következő pontokat figyelembe véve rakják be a raid vezetők az embereket a raidbe.

1. A szükséges kaszt lista. Például ha szükség van 3 UD lefogóra, jelentkezik elsőként 2 vadász majd később 2 shadow pap, akkor a raid kiírója dönthet úgy, hogy csak 1 vadászt rak be a csapatba, mivel a shacklét biztonságosabbnak ítéli mint a csapdát. Sőt még úgy is dönthet, hogy hiába jelentkezett az MM vadász hamarabb, a survival vadász jobb csapdázási képességei miatt a survivalt rakja be a csapatba.

2. A beválogatott csapatnak meg kell tudnia ölni a kiirt bossokat, legalábbis késznek kell rá legyenek.
Szükséges dolgok: tapasztalat és ruházat/fegyver.
A beválogató személy ezeket veszi figyelembe, nyilván progress szintű bossra nem állítunk oda csupa-zöld emberkével. Két azonos kaliberű jelentkező között a jelentkezési sorrend dönthet.

3. Minden egyéb esetben a jelentkezési sorrend a döntő, kivéve:
Raid jelentkezéskor, ha nem kell az ölendő bossokból semmi, akkor írd oda: „tartalék” a megjegyzéshez. A beválogató ez esetben tudni fogja, előre engedsz másokat, akiknek még kell cucc.

ha lehet tegyetek megjegyzést a jelentkezéshez!
- Ha loot kell: ird oda mi kell, vagy legalább annyit: "LOOT"
- Ha csak dkp kell, írd oda: "TARTALÉK".


4. Minden egyéb esetben a jelentkezési sorrend a döntő, kivéve:
A helytartóknak joga van a jelentkezők közül azokat beválogatni akikkel a legnagyobb esélyt látnak a sikerre.


5. Aki a nevét a saját kasztja alatt látja, az bekerült a raid csapatba.

4.§ Guild bank - stabilan kapható és megfizethető flaskák, kaja buffok.

A guild bank vásárol a tagoktól, illetve AH-ból, előre meghatározott áron flaskákat, potionokat, kaja buffokat, és ezen lista alapján értékesíti is azokat a lovag illetve  megyefi rankú játékosoknak. Vagyis alacsony áron veszi, és guild felhasználás céljára alacsony áron is adja. (nincs rajta haszna) Ez két okból előnyös. Egyik, ha hiány van a piacon, a guild bankból akkor is hozzá lehet jutni, illetve lényegesebben előnyös áron, mint az AH-ban.


5.§ Raidre szükséges kellékek

- Guild tabard (csoportképek, videok, stockfotók miatt)
- Elegendő gold javításra, flaskára.
Amennyiben valakiről a raid alatt derül ki, hogy nem készült fel, a raid leader szabadon dönthet a cseréréjől.6.§ Dkp systemMiért lehet dkp-t kapni?-
Progress raidek dkp alakulása:


Bidelés mértéke:
minimum bid: 100
licitálás: 100-asával (vagy kell az epic vagy nem)

Bossok dkp értéke:
100 dkp/boss
Mire költhető a dkp? - Raid alatt eső epic itemekre.

Minden drop minimum dkp-ja: 100

Mi történik akkor, ha 2 azonos licit születik? Kié lesz az item?
Azé, aki hamarabb megtette a licitálást.

Mindig a minimummal kell kezdeni, vagy lehet magasabbat is licitálni indulásnál?
Bármekkora licittel lehet kezdeni, de ez nem lehet a minimum alatti összeg

Van valakinek előjoga a licitáláskor?
Nincs.
Licitálás 100-asával.
Minuszba dkp-val nem lehet licitálni.
Lehet-e licitálni olyan itemre, amit a licitáló nem tud viselni?
Nem. Az ilyen itemek, ha nincs ilyen jelentkező, a guild bankot illetik.

Ha valaki elhagyja a guildet, elveszíti minden dkp-ját, amit, ha esetleg visszajön, nem kap vissza.

7.§ Legális raidek

A nem hivatalosan (raid jelentkezés) meghirdetett progress 10 és 25 fős raidek nem jogosultak dkp pontokra, és boss ölésre!!! (max repufarmolás mehet)

8.§ Más guildek raidjein, ill. PUG raiden való részvétel.

A ROID tagjai más guilddel és random progress offraideken NEM vehetnek részt, kizárólag PVP-ben raideken, illetve felszabadított raideken (kérdezd az officered)! Ettől eltérni csak guild masteri engedéllyel lehet! Guildes altok offraidelése sem engedélyezett. A PUGolható raidek listája a fórumon megtalálható!

9.§ Inaktivitás

Kötelező raid aktivitás: a progress raidek 50 %-a, azaz átlag heti 2 raid kötelező. Officer az alacsony arányban raidelős tagokat megyefivé javasolják. Az a tag, aki 1 hónapnál több ideig inaktív, kikerülhet a guildből. (Guild Master hatásköre, hogy kiteszi vagy nem)

10.§ Offspec-bid szabály

25 fős raideken csak abban az esetben lehet bidelni, hogy a minimum bidet beirja, de utána nem bidelhet tovább, ha van main spec. (senki nem jós, hogy előre tudja, van-e main spec), illetve ha minden bider offspecre bidel. Azaz ha DE lenne a sorsa az itemnek. Altok akkor bidelhetnek, ha nincs a raidben olyan main karakter, akinek main specre menne a loot. Alt karakter bidelése egyenrangú a main karakterek offspec bidjével. Main spec: a játékos általános spec-e. (nem offspec ha valaki 1 alkalomra talentol pl tanknak, hogy a raid sikeres lehessen, de egyébként pl a fő spece healer, ez esetben a healer dolgokra bidelhet, nem a tankra)