Főoldal Belépés Jelentkezés a ROID-ba
a jelzőtűz újra meggyulladt...

Tirion Fordring

World Of Warcraft történelem

Fejezetek

I. Szervezetek, csoportok
II. Játszható fajok a wow-ban
III. Játszható kasztok a wow-ban
IV. Események, helyszínek
V. Sárkányok
VI. Bossok, híres alakok
VII. Legendás tárgyak, fegyverek
VIII. Insták, raidek

Tirion Fordring

 

Tirion egyike volt a Knights of the Silver Hand legelső tagjainak Uther the Lightbringer, Saidan Dathrohan, Turalyon és Gavinrad the Dire mellett, így az egyik első paladinként olyan erővel bírt, amivel kevesen. Jelen volt Southshore-ban, amikor Alexandros Mograine megmutatta társainak az ork warlocktól zsákmányolt sötét kristályt, és gyakorlatilag ő nevezte el a későbbi legendás fegyvert Ashbringernek. A Második Háborút végigharcolta az Alliance egyik vezetőjeként, és nagy szerepe volt abban, hogy sikerült visszaszorítani a Hordát. Ezt követően Hearthglenben élt Mardenholde Keep uraként feleségével, Karandrával és fiával, Taelannal. Tirion békeszerető és igazságos vezetőként igazgatta a rábízott tartományt. Egy nap egy elhagyott, romos toronyban egy magányos orkra bukkant, és azonnal harcba is szállt vele.

 

A csata során a torony összeomlott, és a romok közül az ork, Eitrigg húzta ki az eszméletlen paladint, aki - miután magához tért - az ágyában találta magát. Mint megtudta, a lovára kötözve küldték vissza ájultan és sebesülten, és helyettese, Magistrate Barhilas gyógyította meg. Tirion visszatért a csata színhelyére, újra megkereste Eitrigget és megtudta tőle, hogy valaha az orkok nemes nép voltak, de azóta a sötétségbe zuhantak; és a fiai halála után Eitrigg elhagyta a Hordát, mert nem tudott tovább azonosulni a vérontással. Tirion megígérte Eitriggnek, hogy megtartja a titkot, hogy életben maradt, és amikor visszatért Hearthglenbe, azt mondta, hogy az ork meghalt.


Barhilas nem hitt urának, így megkérte Dathrohant, hogy vizsgálja ki az ügyet. Saidan megtalálta Eitrigget és megpróbálta elfogni, de Tirion is megérkezett és harcba szállt paladintársa katonáival. Ennek ellenére Dathrohan emberei legyűrték mind az orkot, mind Tiriont; mindkettőjüket Stratholme-ba vitték, ahol Eitrigget halálra ítélték, Tiriont pedig bűnösnek találták árulásban. A bíróság - Daelin Proudmoore, Arthas, Alonsus Faol és Archmage Antonidas - elrendelte, hogy fosszák meg erejétől és száműzzék a bukott paladint. Uther végre is hajtotta a szertartást, és ezután elküldte Tiriont, hogy szedje össze a holmiját és hagyja el Hearthglent. Karandra közölte férjével, hogy ő nem fogja elkísérni a száműzetésbe és Taelant sem fogja elengedni. Ezután a mindenét elvesztett Tirion visszatért Stratholme-ba, hogy megmentse Eitrigget a kivégzéstől. A kísérlete nem járt volna sikerrel, ha egy csapat ork nem érkezett volna szintén Eitrigg megmentésére, de így a zűrzavarban Tirion és a súlyosan megsérült, haldokló Eitrigg is el tudott menekülni.


Tirion kétségbeesett próbálkozása, hogy meggyógyítsa védencét, sikerrel járt: Uther nem tudta megfosztani őt a Szent Fény erejétől, így a paladin életben tartotta Eitrigget, és hamarosan összetalálkoztak a korábbi ork csapatot elküldő Thrallal. Thrall elmondta, hogy az orkok legyőzték a vérszomjukat és ismét a sámánizmus útján járnak, így Eitrigg - aki testvérévé fogadta a paladint - visszatért népéhez, Tirion pedig a Thorondril folyó partján telepedett le, ahonnan szemmel tudta tartani fia, Taelan felcseperedését. Taelan szintén paladin, az Order of the Silver Hand tagja és Mardenholde Keep új ura lett. 

 

Tirion Icecrown Citadelben

 

A Harmadik Háborúban Tirion sikerrel védte meg otthonát az élőhalottaktól, de a környező vidéken nem tudott segíteni - és az ellen sem tehetett semmit, hogy fia, Taelan belépett a Scarlet Crusade-be és annak az egyik vezetője lett Hearthglenben. Később az arra járó kalandorokat - szolgálják a hordát vagy az Alliance-t - kérte meg arra, hogy segítsenek a fiának kilépni az őrületből; a kísérlet sikeres volt ugyan, de a távozó Taelant egykori tanítója, Isillien megölte. Az éppen megérkező Tirion ezt látva végzett Isilliennel és megfogadta, hogy újjáalakítja a Silver Handet és elfoglalja jogos helyét a paladinok vezetőjeként.


Amikor Darion Mograine death knightjai megtámadták Light's Hope Chapelt a Lich King utasítására, Tirion is megjelent és legyőzte Dariont, azonban ezt követően a felbukkanó Lich King harcképtelenné tette és elárulta, hogy a csatának egy célja volt: előcsalogatni rejtekéből a paladint, hogy végezhessen legnagyobb ellenségével. A sebesült Darion odadobta apja átkozott kardját Tirionnak, akinek az érintése megtisztította a fegyvert és így az Ashbringerrel a kezében, a templom körüli megszentelt földön visszavonulásra késztette Arthast. Ezután a paladin a Silver Hand és az Argent Dawn egyesítésével létrehozta az Argent Crusade-et, akik Darion túlélő death knightjaival, a Knight of the Ebon Blade-del együtt partra szálltak Northrenden, hogy véget vessenek a Scourge uralmának.

 

Tirion előbb álruhában Valgarde-ban, majd magát nyíltan felfedve Icecrownban, az Argent Vanguardnál látható, később - miután az Alliance és a Horda segítségével sikerült áttörni a Scourge védelmét - Crusader's Pinnacle-ben figyeli a harcok alakulását. Egy álruhás küldetésben elmegy a Cathedral of Darknessbe is, ahol - miután meggyőződött arról, hogy Arthas nem létezik már, és menthetetlen - elpusztítja a Lich King szívét, ezzel reményei szerint meggyengítve őt.